Színválasztó



Magával ragadó, mint az energia, mely tiszta, előkelő és erőteljes körvonalaiból árad. Szenvedélyes, mint az érzés, mely az utastérben ülve tölt el minket. Élénk, mint teljesítménye, motorizációi és tökéletes úttartása… A Peugeot 207 az autózás új élményét teremti meg:
Az érzékekre hat!

Külső
Szépsége és karakteressége azonnal lenyűgöz mindenkit Dinamikus külső, erőt sugárzó forma, feszes vonalak. Tömeg és kiterjedés rafinált egyensúlya: mint a ragadozók általában, a 207 is a mozgékonyság és az erő megtestesítője. Nagy nyitott szájára ívelő motorházteteje, lesben álló ragadozóra emlékeztető tekintete, kompakt és tömör hátsó részének vonalaiban az erő megzabolázhatatlansága fejeződik ki. A 207 nem bezártságra született! Épp ellenkezőleg, a mozgás örömét testesíti meg, s hogy milyen mértékben az az Ön választásán múlik klasszikus vagy sportos stílust kedveli inkább, hiszen a 207 többféle dinamikusabbnál dinamikusabb változatot kínál.

A 207 különleges nyitottságát színezett üveggel ellátott panorámatető (széria vagy opció, változattól függően) jelképezi. Az 1,1 m2 üvegfelületével páratlan világosságot teremt az utastérben, míg hővisszaverő rétege az optimális hőmérsékletről gondoskodik. Elhúzható árnyékolója révén bármikor elzárható a fény útja. A 207 üvegfelületének számottevő mérete jelentős mértékben hozzájárul Ön és utasai nagyobb komfortérzetéhez. A hővisszaverő szélvédő mérsékli az utastér belső felmelegedését és optimalizálja a klímaberendezés működését.

Belső
Az odafigyelés jelei… a 207 minden energiáját Ön és utasai szolgálatába állítja. Az utazáshoz szükséges kisebb tárgyaknak számos tárolóhelyet találhat a belső térben, a kesztyűtartó felett, vagy az audio berendezés alatt, a 2 italtartóban, illetve az első és hátsó ajtókon található tároló rekeszekben; a gyújtás levétele után a fényszórók még néhány másodpercig égve maradnak, hogy segítsék Önt a tájékozódásban.

Fontos számunkra, hogy Ön jól érezze magát új gépkocsijában, hisz a 207 hosszabb utakon is tökéletes társa lesz. Helyezkedjen el kényelmesen, állítsa be a vezető ülés magasságát és a háttámla dőlésszögét, a kormány magasságát és mélységét. Az ülés háttámlája ergonómikus kialakítása révén tökéletesen tartja a hátát. A műszerek hozzáférhetősége és az optimális mozgás szabadság azt az érzetet kelti, hogy az autót kifejezetten az Ön méretére szabták. A Peugeot mérnökei úgy alakították ki a vezető pozícióit, hogy az bármilyen méretű vezetőnek tökéletes kényelmet nyújtson, közvetlen hozzáféréssel a központi kezelőszervekhez, a rádió-CD-hez és klímaberendezéshez. A kétzónás automata klímaberendezésnek köszönhetően Ön és utasa külön-külön állíthatja be a megfelelő hőmérsékletet.
A 207 kínálta kényelem és odafigyelés azonban nem érhet itt véget, az autó szériafelszereltségét további kényelmi és biztonsági funkciókkal egészül ki. A 207-ben a Peugeot elsőként alkalmazza a légbefúvók felett elhelyezkedő illatszórót, amely az Ön kedvenc illatával tölti be az utasteret. A belső térben uralkodó tökéletes csend a Peugeot mérnökei által továbbfejlesztett hangszigetelési technológiának köszönhető.

Egy pillantás a műszerfalra a sportos kormányra és műszerszámlapra és máris más ritmusban ver a szívünk. A 207 vezető pozíciójára jellemző kivételes tulajdonságok menet közben nyilvánulnak meg leginkább, azon vezetést segítő innovatív szolgáltatások révén, melyek aktív szerepet az Ön kényelmének és biztonságának fokozásában.

A tempomat és sebességhatároló funkciók lehetővé teszik a rögzített menetsebesség folyamatos fenntartását, illetve a kívánt sebességhatár betartását. Az esőérzékelős automata ablaktörlő az első szélvédőre hulló esőcseppek hatására törölni kezd. A belső elektrokróm visszapillantó tükör erős fény hatására elsötétedik, így a vezetőt nem zavarja a mögötte haladó gépkocsi fényszórója.

A keréknyomás érzékelő jelez, ha valamelyik kerékben csökken a nyomás vagy defektet kap. A tolatóradar grafikus módon és hangjelzéssel tájékoztat a tolatáskor a gépkocsi mögött található akadályokról. A gépkocsi lezárásával a visszapillantó tükrök automatikusan behajtódnak.

A 207 amikor Ön kedvenc műsorát vagy albumát hallgatja az MP3 kompatibilis rádió CD-n praktikus szolgáltatásként a listamód segítségével megjelenítheti a fogható adókat és a kiválasztást ily módon meg is könnyíti. A tökéletes hangzást a 240 W teljesítményű JBL - rendszer valamint a 6 ponton elhelyezett 8 hangszóró és egy integrált mélysugárzó garantálja. Az RT3 GSM telefonmodul segítségével Ön vezetés közben szabadon kommunikálhat, ezt egészíti ki az MP3 lejátszó valamint 6 lemezes CD tár. A színes 16:9 képarányú kijelzőn akár az adott országhoz tartozó navigáció segítségével bárhová eljuthat a világban. Bluetooth telefonos kihangosító rendszer opcióként rendelhető. Az RT3 rendszer részét képezi a segélyhívás funkció, amely manuálisan vagy az egyik pirotechnikai eszköz működésbe lépésekor (övfeszítő vagy légzsák) automatikusan működésbe lép.

Motorizáció
4 féle benzines és 3 dízel motorizációval választhatja mindenki a saját igényeinek megfelelő erőforrást.
1.4 75 LE Dinamikus haladást, csendes és rendkívül gazdaságos üzemmódot kínál
1.4 16V 90LE 16 változó szelepvezérlésű, így növelve a hatásfokot és a teljesítményt, illetve csökkenti a fogyasztást. Eleven, dinamikus és gazdaságos!
1.6 16V 110LE Energikus indulás, dinamikus haladás vagyis kitűnő vezetési élményt garantál
1.6 16V Turbo 150 LE A PSA és a BMW közös fejlesztésű motorja minden várakozást felülmúl. Rendkívüli nyomatéka magas szintű sportos haladást kínál.
1.4 HDi 70 LE Hatékony és modern közös nyomócsöves befecskendezéssel ellátott HDi motor. Rugalmas és nyomatékos erőforrás, csendes dinamikus haladást kínál.
1.6 HDi 90 LE PSA mérnökei a fogyasztás további optimalizálása érdekében csökkentették a motor tömegét. 1750 fordulat/percnél leadott 215 Nm nyomaték és 4,5 l/100 km vegyes fogyasztás dinamikus és egyszerre takarékos.
1.6 HDi 110 LE Dinamikus kiváló gyorsulással a tökéletes vezetési élmény szolgálatában. A részecskeszűrővel szerelt motor maradéktalanul megfelel az EURO4 követelményeinek; a részecskeszűrő felfogja, majd elégeti a kormot. Magas szintű technológia a teljesítmény a kényelem és környezetvédelem szolgálatában.

Biztonság
Az Euro NCAP tesztprogram felnőtt utasvédelmi vizsgálatán a legjobb 5 csillagos eredményt érte el. A 207 karosszériája nagymértékben elnyeli az ütközés energiáját. Frontális ütközés esetén a biztonsági kormányoszlop csak korlátozott mértékben mozdul el az utastér felé. Vezető oldalon az aktív lábtámasz csökkenti a lábsérülés lehetőségét, programozott elmozdulása révén. Oldal ütközéskor a karosszéria oldalváza és felső struktúrája nyeli el az energiát és biztosítja a túlélőteret. Az első biztonsági övek pirotechnikai övfeszítőkkel és överő-határolóval a hátsó övek överő-határolóval vannak ellátva. Be nem kapcsolásukra jelzés figyelmeztet. Az utasok védelmét a következő berendezések fokozzák: adaptív, az ütközés erősségéhez alkalmazkodó vezető- és utasoldali légzsákok; oldallégzsákok a vezető és az utas felsőtestének védelméért; első és hátsó légzsákok az elöl és hátul utazók fejének védelméhez.
A hátsó ülőhelyek 3 Isofix rögzítési ponttal vannak ellátva, a gyermekülés biztonságos elhelyezése érdekében. Az utas oldali légzsák kikapcsolható! Az Euro NCAP gyermek utasvédelmi vizsgálatán a 207 4 csillagos eredményt el. Új európai irányelvnek megfelelően a motorház kialakításával csökkentették az elütött gyalogos sérülésveszélyét. Az Euro NCAP gyalogosvédelmi teszten a 207 3 csillagos eredményt ért el.

Tökéletesített McPherson első futómű állandó értéken tartja a kerékgeometriát és precíz kormányzásról gondoskodik. A csatolt lengőkaros hátsó futómű teljesen új és mindenben megfelel a 207 fizikai jellemzőinek. A tökéletesített elektromos szervokormány mind városban, mind országúton roppant mozgékonnyá teszi a 207-t. Rásegítés a motor fordulatszámától függetlenül, folyamatosan észrevehetetlenül változik.

Hogy különleges helyzetben is tökéletes vezetési élményt garantáljon, a 207-t többféle szolgáltatást is magába foglaló fékrendszerrel látták el:
Blokkolásgátló (ABS) hirtelen fékezéskor kiküszöböli a kerekek teljes blokkolását
Kerekenkénti fékerő szabályozás nagyobb és pontosabb fékhatást biztosít
Vészfékrásegítés szükség esetén plusz fékerőt biztosít

ESP még két kiegészítő szolgáltatása:
Kipörgésgátló kisebb tapadás esetén óv meg a kerekek kipörgésétől
A stabilitáskontroll szélsőséges dinamikai helyzetekben segít az egyensúly fenntartásában, megakadályozva az alul vagy túlkormányzást.
Adaptív ESP kanyarban a sebesség függvényében módosítja a féknyomást a teljes körű stabilitás érdekében.
Alulkormányzottság kontroll (UCL) több kereket fékezve avatkozik be alulkormányzottság esetén