Színválasztó

Külső
Természetes egyensúly
Az új Peugeot 308-ban mindent az egyensúly és az egyenértékűség jellemez. Kiegyensúlyozott dimenziók: a kecses külső tágas belső teret rejt magában.
A 308 megalkotását különleges odafigyelés kísérte: a tesztpadon végzett próbák, a tartóssági tesztek kritérium rendszere még szigorúbb lett, és a 308 kereskedelmi forgalomba hozatala előtt a tesztelési időszakot 2 000 000 kilométerre emelték fel annak érdekében, hogy önnek a legkiválóbb gyártási minőséget biztosíthassuk.

Dinamikus körvonalak jellegzetes macska tekintetű fényszórók, megnyújtott motorháztető, kétféle konzervatív és dinamikus lökhárító? az új Peugeot 308 minden porcikájában tökéletesen Peugeot. Körvonalai szorosan követik a kerekek vonalát, egy pillanat alatt meggyőz az autó út feletti tökéletes uralmáról. Dinamikus oldalvonalai és a krómozott hátsó lökhárítója a modell érzékiségét fokozza. A hatalmas üvegfelületek és a hátsó panoráma szélvédő felfedi a tágas belső teret.

Belső
Ergonómikus műszerfal
A Peugeot 308 műszerfala könnyen átlátható. Gömbölyded, íves formájú műszerfala magába foglalja az automata klímaberendezés, a rádió-CD-t és a navigációs rendszert. A felhasznált anyagok minősége, egysége biztosítja a belső akusztika tökéletességét.
Helyet a térnek!
A Peugeot 308 középmagas felépítése garantálja a kényelmes és tágas belső teret. Az első ülések tökéletes ülőpozíciót biztosítanak utasaiknak és tágas helyet hagynak a hátul ülők lábának, térdének.
Mindent a maga helyére!
Leleményesen elhelyezett tárolóhelyek nyújtanak megoldást a pakolási gondokra: hűtött, 10 literes kesztyűtartó, állítható első könyöktámasz, mely 6 CD vagy egyéb tárgyak tárolását biztosítja.
A jó érzés jegyében
A Peugeot 308 megalkotásánál a tágas belső tér kialakítása mellett nagy hangsúlyt fektettek az utasok alapvető komfortérzetének  biztosítására is. 
Ön és utasainak kényelme érdekében kétzónás klímaberendezés biztosítja az optimális hőmérsékletet az elöl utazók számára, valamint a klimatizált levegő hátra áramlását is. 

Áradjon a fény!
A Peugeot 308-ban semmi sem akadályozza a szabad kilátást. A Peugeot az első autógyártó, mely ilyen hatalmas, 0,83 m2-es napfénytetőt tervezett meg. A panorámatető óriási üvegfelületével páratlan világosságot teremt az utastérben, míg hővisszaverő rétege az optimális hőmérsékletről gondoskodik.
A fény a hátsó ülésekig elnyúló üvegtetőn és az üvegfelületek folytonosságát biztosító hátsó panoráma szélvédőn keresztül áramlik a belső térbe. Elhúzható árnyékolója révén bármikor elzárhatja a fény útját. (Változattól  függően széria vagy opció )
Az utastér komfortját tovább fokozza a belső világítás: az első és hátsó világítást térképolvasó lámpák biztosítják, a csomagtér világítás pedig a rakodáshoz nyújt segítséget. A változattól függően rendelhető ?Hangulat? csomag, első LED világítást, két hátsó olvasó lámpát, első és hátsó küszöbvilágítást, ajtóvilágítást és piperetükör világítást foglal magába. A biztonság további növelése érdekében a belső visszapillantó tükör fényérzékeny és automatikusan elsötétedik a külső fényviszonyoknak megfelelően.

Hogy az utazás még nagyobb élmény legyen!
A Peugeot 308-ban a kormány melletti kapcsolón elhelyezett tempomat révén Ön egyszerűen kiválaszthatja a tartani kívánt sebességet és az autó állandó sebességgel, a gázpedál megnyomása nélkül halad tovább. A sebességhatárolóval beállíthatja azt a maximális sebességet, amelyet nem szeretne átlépni utazás közben. Az automata keréknyomás-ellenőrző a keréknyomás csökkenésére vagy az esetleges defektre figyelmezteti Önt. Tolatás során a külső visszapillantó tükrök automatikusan lefelé fordulnak és aktiválódik a hang-és képjelzéssel irányító tolatóradart.

RT4 rádió-CD
Az RT4 rádió-CD révén a hang életre kel a 308 utasterében: az MP3-kompatibilis lejátszón kedvenc felvételeit hallgathatja vagy akár rákapcsolhatja GSM telefonját, így Ön szabadon vezethet. Az audió és multimédiás funkciók, így a színes navigációs rendszer kijelzései is, egy, a műszerfalba épített 16/9 képarányú színes, 3D képernyőn** jelennek meg.

JBL
A JBL rendszert egyedileg a Peugeot 308 számára fejlesztették ki és alkották meg. A tökéletes hanghatást a hat ponton elhelyezett 8 hangszóró és egy mélysugárzó doboz garantálja. A rendszer a 308 számára egyedileg kialakított és optimalizált akusztikai élmény biztosítását szolgálja.

Audio-rendszer
Alakítsa az utastér zenei hangulatát saját ízlése szerint! Az új Jukebox funkciónak köszönhetően Ön akár 180 órányi zenét is végighallgathat utazás közben. A beépített merevlemez 10 Gb tárolókapacitást biztosít zenéinek. 5 különböző grafikai megjelenítés közül választhat az igényeinek megfelelően.

GSM telefon
Az RT4 rendszer részeként a telefonmodul szabad kommunikációt biztosít, miközben Ön a vezetésre koncentrálhat. Így valóban egyszerű a kommunikáció!

GPS navigációs rendszer
Az RT4 rendszer a lehető legjobb útvonaltervező modul nyújtja Önnek, és valós idejű tájékoztatást nyújt a forgalomról. Nincs szükség többé térkép CD-kre! Az RT4 egész Európára vonatkozó, részletes térképet tartalmaz a merevlemezen, így bármikor bárhol elérhető Ön számára. A térkép 2 vagy 3 dimenziós formában is megjeleníthető, az útvonalat a horizont perspektívájával együtt jelenít meg.

Előtérben a vezetési élmény!
Az alacsony tömegközéppontnak és a széles első nyomtávnak köszönhetően a 308 kiemelkedő menettulajdonsági jellemzőkkel rendelkezik, melyek a Peugeot mérnöki fejlesztéseinek és a kitartó teszteknek köszönhetőek. A Peugeot 308 fékezési teljesítménye, a nagyméretű féktárcsáknak köszönhetően, a szegmens legjobbjai között van. A rezgések professzionális kezelése és elnyelése optimális vezetési élményt biztosít.

A kanyarfényszórók a kormány szögétől és a gépjármű sebességétől függően forognak. A hagyományos fényszóróknál jóval hatékonyabb Xenon fényszórók biztosítják a szinte nappali fényerősséget.

A Peugeot új generációja, benzines vagy dízel?
A PSA csoport nagy hangsúlyt fektet az újabb és újabb motorok fejlesztése mellett a környezetszennyezés csökkentésére irányuló technológiákra is. A jelentős technológiai tartalom mellett a PSA motorok mind teljesítményben, mind fogyasztás tekintetében megfelelnek Ügyfeleink elvárásainak. Ezek a mozgékony, kiváló motorok, amellett, hogy tökéletes vezetési élményt garantálnak, az üzemeltetési költségeket is optimalizálják. A BMW csoporttal közösen kifejlesztett benzines motorok
A PSA csoport a BMW csoporttal együtt fejlesztette és gyártja a legújabb technológiájú benzines motorokat. 95-től 150 lóerőig terjedő teljesítményük új mértéket állít mind a vezetési élmény, mind az alacsony fogyasztás és károsanyag-kibocsátás tekintetében. Az új THP (közvetlen befecskendezésű turbó feltöltött) technológia jelentősen elősegíti a teljesítmény és a fogyasztás közötti egyensúlyt a turbó-kompresszornak és a magas nyomású, közvetlenül befecskendezett rendszernek köszönhetően.
VTi (változó szelepvezérlés és szelepemelés) technológia a THP motor része, mely hozzájárul a szelepemeléshez, ami javítja a motor termodinamikai teljesítményét és a fogyasztást.
A PSA csoport és a BMW csoport által közösen kifejlesztett 1,6l TDI benzines motor kategóriájában első helyezést ért a 2007-es Év Motorja választáson.

A PSA csoport nagy hangsúlyt fektet az újabb és újabb motorok fejlesztése mellett a környezetszennyezés csökkentésére irányuló technológiákra is. A jelentős technológiai tartalom mellett a PSA motorok mind teljesítményben, mind fogyasztás tekintetében megfelelnek Ügyfeleink elvárásainak. Ezek a mozgékony, kiváló motorok, amellett, hogy tökéletes vezetési élményt garantálnak, az üzemeltetési költségeket is optimalizálják.           
HDi (direkt befecskendezés) dízel motorok
A PSA csoport által kifejlesztett HDi motorok sikere az üzemben tartási költségek jelentős megtakarításán alapul. Az alacsony fordulatszámon rendelkezésre álló nyomaték is hozzájárul a vezetés élményéhez. A PSA csoport által kifejlesztett különleges HDi technológia része 2000 óta a légszennyezést nagy mértékben csökkentő részecskeszűrő berendezés. A részecskeszűrő berendezés fontos része a károsanyag-kibocsátás csökkentésére irányuló stratégiának, ugyanakkor nem csökkenti az autó szolgáltatásait és a vezetés örömét.

Kettős személetmód: megelőzés és védelem
Megelőzés
A 308 minden tudásával az Ön védelmét és a veszélyhelyzetek megelőzését szolgálja: optimalizált felfüggesztés, hatékony fékezés, nagyteljesítményű világítás, ABS, elektronikus fékerő elosztó, vészfékrásegítés, ESP.
A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (AFIL)* egy olyan új technológia, mely észlel minden nem akaratlagos változást az útvonalban 80 km/óra sebesség felett, és infravörös érzékelői révén jelzi, ha indexelés nélkül átlépjük a sávot határoló folytonos vagy szaggatott vonalakat. Ha ilyen eseményt észlel a rendszer, akkor a vezetőülésen rezgéssel jelzi a változást jobb vagy baloldalon, így a vezető korrigálni tudja az irányt.

Védelem
A Peugeot 308 létezésének egyetlen értelme van: az utasok szolgálata. Ezért Ön és utasai védelmében valóban mindent megtesz. A Peugeot 308 5 csillagot kapott az Euro NCAP* törésteszt program felnőtt utas védelmi vizsgálatán (ADULT OCCUPANT PROTECTION), mely az elérhető legjobb eredmény.
Az 1997-ben alapított EuroNCAP egy független európai szervezet, mely a piacon kapható gépjárművek biztonsági tesztelését végzi: frontális ütközés, oldalütközés tesztelése, gyalogosvédelem? A szervezet nyilvánosságra hozza a kapott eredményeket, melyeket csillagokkal rangsorol. A rangsorolásnak hatása van a biztosítótársaságok által alkalmazott díjtételekre is.
A Peugeot 308 karosszériája nagymértékben elnyeli az ütközés energiáit. Frontális ütközés esetén a biztonsági kormányoszlop csak korlátozott mértékben mozdul el az utastér felé és csökkenti a motor vagy a váltó utastérbe való behatolásának kockázatát. Oldalütközéskor a karosszéria oldalváza és felső struktúrája nyeli el az energiát és biztosítja a túlélőteret. Hátsó ütközés esetén a különleges kialakítás segít megőrizni a gépjármű egységét, az utastér és az üzemanyagtartály épségét.

Környezet
Gondoljon a holnapra!Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése a Peugeot alapvető célkitűzése. - 1976 és 2000 között a PSA csoport fejlesztései révén autói CO2-kibocsátását felére csökkentette, ezzel egyike lett a legjobban teljesítő autógyártó cégeknek, és az európai
autógyártó cégek élvonalába kerül azáltal, hogy a 2008-ban megjelenő 1.6 l HDi 110 LE BMP6 FAP motor CO2-kibocsátása kevesebb, mint 120 gramm.- A részecskeszűrő berendezés fontos része a károsanyag-kibocsátás csökkentésére irányuló stratégiának, ugyanakkor nem csökkenti az autó szolgáltatásait és a vezetés örömét.

Hibrid technológia: a folyamatos kutató-fejlesztő munka eredményeképp a 308 termékkínálatában hamarosan meg fog jelenni a hibrid technológiával ellátott HDi-erőforrás. Kis sebességnél a kiegészítő elektromos motor veszi át a ?vezető szerepet?, így csökkentve 30%-kal a fogyasztást.

A Michelin-nel közösen, kifejezetten a 308 számára kifejlesztett Energy Saver gumiabroncsok* szerkezete nagymértékben hozzájárul a környezet védelméhez és a fogyasztás csökkentéséhez.* csak 1,6 HDI 90 és 110 LE-s motor esetén 15" és 16" kerékméretnél

Életciklusának végén, megfelelő technológiákkal az autó 95%-a újrahasznosító.