Kalandra fel!
A 4007 egy innovatív és újszerű városi terepjáró, de mindenek előtt jellegzetes Peugeot! ? erről első pillantásunkkal meggyőződhetünk. Designja ötvözi a 4×4terepjárók technológiáját a felső kategóriás modellek kényelmével. Sportos elejére pillantva azonnal láthatjuk,hogy egy olyan autóval állunk szemben,mellyel bátran indulhatunk járt és járatlan utak meghódítására is. Megerősített lökhárítója erősíti az autó robusztus, dinamikus kisugárzását. Széles, krómozott légbeömlője az autósportos jellegét emeli ki. Elnyújtott, macskaszerű fényszórói a Peugeot márka jelenlegi modelljeive lharmonizálnak, ködfényszórói dacolnak a zord időjárás okozta nem megfelelő látási viszonyokkal. A motorháztetőn hosszirányban futóbordák kiemelik az orr-részen elhelyezett nagyméretű Peugeot emblémát. Az oldalsó fellépők, az ablakkeretek króm lezárása (változattól függően) és a teljesítményhez illő nagyméretű keréktárcsák a 4007 sportos, prémiumjellegét fokozzák. A hátsó rész stílusát a rubinvörös áttetsző lámpák, valamint nagyméretű krómcsíkba foglalt Peugeot oroszlán határozzák meg. A 4007-tel a Peugeot az autózás örömének egy új területére vezet minket, mindezt a környezet védelmének szem előtt tartásával.

Szálljon be az autóba!
Fedezze fel a családi modellek kényelmét ebben a 4×4modellben! Még nehéz körülmények között is tökéletes, minden igényt kielégítő kényelemben érezheti magát. Ez a kényelem a magas minőségű felszereltségi elemek mellett a legújabb technológiai fejlesztéseknek is köszönhető. Új élmények a fedélzeten Az ülések varrásának finomsága, a fekete szín és az acélbetétek harmóniája modernitás és technológia tökéletes egységét teremtik meg. A 4007 külső designjának kifinomult szellemisége a belső formatervben is visszaköszön, a műszerfal visszafogott, 4×4-esekhez méltó színének, az ajtókilincsek és az üléskárpítok tökéletes harmóniájának köszönhetően. Nézzen szét a belső térben:a rakodóhelyek száma, azok űrtartalma és kialakítása az Önről és utasairól való gondoskodás szép példája. A bemutató végére érve Ön megismerkedhet mindazon felszereltségi elemekkel, melyek a vezető és utasai kényelmét és örömét szolgálják.

Funkcionalitásra teremtve
A vezető pozíciót úgy alakították ki, hogy tökéletes áttekinthetőséget biztosítson és a térérzet állandó útitárs lehessen. A fedélzeti műszerek megkönnyítik életét. A mélyen ülő kerek műszerfali órák és a multifunkciós kijelző mindig pontos információkkal látják el Önt. A fedélzeti számítógép igényei szerint jeleníti meg a kívánt adatokat. A kormányoszlopról vezérelhető tempomat segítségével tarthatja az előre beprogramozott sebességet. Nyugodt, laza és muzikális A 4007 akusztikai komfortját többek között a tökéletes hangszigetelés biztosítja. Mind az MP3-kompatibilis CD-lejátszó,mind a Hi-Fi* rendszer tökéletesen szólal meg az utastérben. A színes navigációs rendszer* információi egy 7" digitális képernyőn jelennek meg, merevlemezének köszönhetően akár 2 500 zeneszámtárolására nyílik lehetőség. * opció

Kényelem minden utasnak
A 4007 utasai tökéletes kényelemben utazhatnak a nagyméretű lábtérnek és a magas felépítésnek köszönhetően. A nagy üvegfelületek révén a fény állandóútitárs a fedélzeten. A 4007 Feline szériafelszereltségéhez hozzátartoznak az oldalsó és hátsó sötétített üvegek is. A számos rakodóhely kellemesebbé teszi az utazást. Rakodóhelyek találhatók a műszerfalban, az ajtókon, a középső könyöktámaszban és a plafonon. A hátul utazók pohártartóval rendelkeznek. A 4007-t úgy terveztük meg, hogy felszereltsége révén a vezetőnek és hat utasának a lehető legnagyobb, családi modellekhez méltó kényelmet nyújtsa: automata klímaberendezés, hűthető kesztyűtartó, 12 voltos csatlakozó,elektromos ablakemelők elöl - hátul, szekvenciális vezérléssel,becsípődés gátlóval, állítható ülések.
Az ülések az autóban a kényelem kulcsfontosságú részét képezik. A 4007 ülései ergonómikusak, elöl magasságban és hosszirányban állíthatók, a támla dőlésszöge is beállítható. A hátul utazóknak a hátsó ülések is maximális kényelmet kínálnak. Emellett nagy kiterjedésű csomagok szállítására vagy egy hosszú utazás összes poggyászának könnyebb elhelyezésére jó szolgálatot nyújthat, hogy a 2. sor ülései 2/3-1/3 arányban dönthetők, 80 mm-rel hosszirányban elcsúsztathatók, és lehajthatók manuálisan vagy a csomagtérben található gombok megnyomásával. A harmadik üléssorban elhelyezkedő 2 ülés a padlóba hajtható. A csomagtérajtó alsó része lehajtható, így alacsony (60 cm) rakodóküszöbhöz juthatunk, mely 200 kilogrammig terhelhető. A 4007 csomagterének űrtartalma 441 litertől, a hátsó ülések lehajtásával akár 1 686 literig terjedhet (VDA szabvány szerint).

Bámulatos alkalmazkodó készség
A 4007 elrendezése és méretei az Ön igényeihez, kívánalmaihoz igazodva változtathatók. Egy egyszerű mozdulat, és a második sor ülései behajtódnak, így biztosítva nagyobb rakodóteret. A csomagtérben elhelyezett lehajtható üléseknek köszönhetően 7 személy is kényelmesen utazhat a 4007 fedélzetén.

Aszfalt vagy földút, egyre megy!
A 4007 volánja mögött ülve egy újfajta, lenyűgöző vezetési élménnyel ismerkedhet meg. A 4007 új világok felfedezésére csábít, tökéletes biztonságot nyújtva, a vezetés élményének állandó örömét garantálva. A 4007 motorizációja mögött a Peugeot hatalmas tudásanyaga és sokéves tapasztalata áll.2.2l HDi 16v 156 LE FAPA Peugeot dízel motorok terén elért sokéves tapasztalata áll emögött a változó turbófeltöltővel ellátott, s ennek köszönhetően kivételes nyomatékkal bíró 2.2 literes HDi motor mögött. Kiváló teljesítmény, nagyfokú vezetési élmény, alacsony fogyasztás. A részecskeszűrő berendezés (FAP) révén kiemelkedően tiszta üzemmód jellemzi. Ez a PSA-csoportra jellemző technológia úgy védi a környezetet, hogy közben nem rontja a motor teljesítményét és a vezetési élményt. A 6 sebességes manuális váltónak köszönhetően maximálisan kihasználhatjuk a 2.2 HDi motor kiemelkedő teljesítményét

A kezelhetőség csúcsa
Járt utat járatlanért...Eső, kanyargós, göröngyös utak: a zord viszonyok Önnek és a Peugeot4007-nek nem jelenthetnek gondot,legyen szó hétvégi túráról, vagy mindennapos bejárásról. Ez az újgenerációs modell kivételes kényelme mellett a Peugeot modellekhez méltó optimális úttartást is biztosít. A 4007 kivételes stabilitását a minőségi felfüggesztésnek köszönheti: elöl pseudo McPherson felfüggesztéssel, hátul több-lengőkaros spirálrugókkal és hidraulikus,gáztöltésű lengéscsillapítókkal van ellátva.

A Peugeot és a környezetvédelem

Részecskeszűrő berendezés (FAP)
A PSA csoport által kifejlesztett különleges HDi technológia része 2000 óta a légszennyezést nagymértékben csökkentő részecskeszűrő berendezés. A Peugeot volt az első autógyártó, amely felszerelte egyes modelljeit ezzel a rendszerrel. Az új generációs részecskeszűrő (FAP) a katalizátordobban helyezkedik el. Porózus szerkezete felfogja a rajta áthaladó kipufogógázok szénrészecskéit. A részecskeszűrő berendezés fontos része a károsanyag-kibocsátás csökkentésére irányuló stratégiának, ugyanakkor nem csökkenti az autó szolgáltatásait és a vezetés örömét.

Környezetvédelem
Környezetvédelem tekintetében a 4007megfelel az utolsó, Euro 4 környezet-védelmi normáknak. Az autó tömegének csökkentése (alumíniumtető) és a légellenállás légterelő elemekkel történő optimalizálása hozzájárul a fogyasztáscsökkenéséhez és a környezetvédelméhez.

Újrahasznosítás
A fejlesztés első pillanatától fogva szem előtt tartották, hogy az újrahasznosítás terén a lehető legjobb eredményeket nyújthassa az autó. Az autót alkotóanyagok úgy lettek kiválasztva, hogy nagy százalékuk újrahasznosítható legyen, és ezzel kevesebb kárt okozzon a természetnek.

Első vagy négykerék-meghajtás a tökéletes vezetési élményért
Háromféle vezetési mód: A vezető háromféle vezetési mód közül választhat: Négykerék-meghajtás (4WD) választása esetén a nyomaték elosztása automatikusan történik az első és hátsókerekek között, a tapadásnak megfelelően,így az autó optimális úttartást garantál a legkülönfélébb körülmények között is. Ha az útviszonyok ideálisak, jó minőségű, száraz úton halad, válassza a elsőkerék-meghajtást (2WD). Ilyenkor a legkisebb a fogyasztás, mivel a lehető legkevesebb alkatrész vesz részt a meghajtásban. Hó, homok, latyak, sár, vagyis nehezebb körülmények között válassza az összkerék-hajtást (4WD LOCK): a rendszer a hátsókerekekre másfélszer nagyobb nyomatékot biztosít, mint normál üzemmódban, így alacsony sebesség mellett is segít leküzdeni a nehézségeket.

Megelőzés
A 4007-t olyan fékrendszerrel látták el,mely magában foglalja az ABS-t, a vészfékrásegítést és az elektronikus stabilitáskontrollt, az ESP-t és a kipörgés gátlót.
- A blokkolásgátló (ABS) hirtelen fékezéskor kiküszöböli a kerekek teljes blokkolását.
- A vészfékrásegítés szükség esetén plusz fékerőt biztosít.
- A stabilitáskontroll szélsőséges dinamikai helyzetekben segít az egyensúly fenntartásában, megakadályozva az alul- vagy túlkormányozást.
- A kipörgés gátló kisebb tapadás esetén óv meg a kerekek kipörgésétől. A 4007 változattól függően tolatóradarral van felszerelve: a hátsó lökhárítóba épített 4 érzékelő jelzi ha 1 méteres távolságon belül tárgyat észlel, és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt.

Az opcióként választható navigációs rendszer hátsó kamerája aktiválódik tolatás esetén és a képernyőn jelzi az autóirányát illetve azt, hogy a csomagtér ajtaja mennyire nyitható ki adott esetben. További technológiák a megelőzés szolgálatában, a láthatóságért és láttatásért: fényszórók automatikusfelkapcsolása gyengülő látási viszonyok esetén, első lökhárítóba épített ködfényszórók, fényszórómosóval ellátott Xenon fényszórók (Féline esetén széria)elektronikus magasságállítással, annak érdekében, hogy a szembejövőket ne vakíthassák el...láthatja, hogy a Peugeot4007 a maximumot nyújtja a megelőzésérdekében.

Védelem
A Peugeot 4007 karosszériája nagymértékben elnyeli az ütközésenergiáit. Frontális ütközés esetén a biztonsági kormányoszlop csak korlátozott mértékben mozdul el az utastér felé és csökkenti a motor vagy a váltóutastérbe való behatolásának kockázatát. Oldalütközéskor a karosszéria oldalváza és felső struktúrája nyeli el az energiát és biztosítja a túlélőteret. Az utasok további védelmét szériában 6 légzsák szolgálja:
- adaptív, az ütközés erősségéhez alkalmazkodó vezető- és utasoldali légzsákok,
- oldallégzsákok a vezető és az utas felsőtestének védelméért,
- az első és hátsó függönylégzsákok az elöl és hátul utazók fejének védelméhez.

Az első biztonsági övek pirotechnikai övfeszítőkkel és överő-határolóval, a hátsó két sor biztonsági övei pedig överő-határolóval vannak ellátva. Az első övekbe nem kapcsolására vagy kikapcsolására jelzés figyelmeztet. A második sor szélső üléseinek ülőfelülete és háttámlája között elhelyezett ISOFIX rögzítési pontoknak köszönhetően a gyermekülés könnyedén és teljes biztonságban elhelyezhető.