Letölthető katalógus:

Színválasztó

Az ellenállhatatlan Peugeot 206 felépítéséből és technikai tudásából fakadóan egyszerre esztétikus, sportos, kényelmes és innovatív. A 206-ot elegáns, macskaszerű megjelenése, harmonikus, ívelt vonalai és különlegesen szép design-ja méltán teszi kategóriájának egyik legkeresettebb modelljévé. A különleges, ragadozó tekintet, az elnyújtott fényszórók a Peugeot designjának egy új, összetéveszthetetlen generációját teremtette meg.

A 206 belső tere harmonizál a különlegesen szép külsővel: a helykihasználás és a kényelem szerelmeseinek készült. A Peugeot 206-ot hétféle felszereltségi szinttel kínáljuk. Az Open a kínálat nyitómodellje, szériaként többek között vezetőoldali légzsákot, állítható magasságú vezetőülést és kormányt, és sebességfüggő ablaktörlőt kínál. A Profil felszereltsége ezeken felül szervokormányt és kormányoszlopról vezérelhető rádió-magnót kínál. A Presence a Profil verziótól magasabb felszereltségében különbözik, választékában nagyobb teljesítményű motorok is megtalálhatók. A Premium 5 ajtós változatban, ötféle motorizációval rendelhető, szériafelszereltségére a kényelemszeretet és a praktikum jellemző. A Sport változat erőteljes temperamentumát a dinamikus lökhárító, a krómozott kipufogóvég, a 15" könnyűfém keréktárcsa és a sportos belső hangulat emelik ki. A Gti 138 lóerejével, gzdag biztonsági és kényelmi felszereltségével a lendület és komfort megtestesítője. A 180 lóerős 206 RC-t a Peugeot legkíálóbb sportos hagyományaiból kiindulva a vezetés megszállottainak alkotta meg.

A 206 egy magasabb kategóriájú gépjárműre jellemző kényelmet kínál. Alapfelszereltség az intelligens karbantartásjelző, amely kijelzi, hogy mekkora távolságot futhat az autó a következő karbantartásig. A motorizációtól függően szériaként megjelenő, kormányról vezérelhető fedélzeti számítógép mutatja a pillanatnyi - és az átlagfogyasztást, a hatótávolságot, az átlagsebességet és a megtett távolságot. A műszerfalba épített Peugeot rádió a kormányoszlopról irányítható, felszereltségi szinttől függűen 4 vagy 6 hangszóróval. A karosszéria merevsége és az alkalmazott szigetelési elv kitűnő akusztikai kényelmet nyújtanak. A 206 csomagtartója 245 dm3, a méretes kesztyűtartó és a különböző rakodó rekeszek jól kihasználhatók. A 206 rendkívül kis fordulóköre (9,85 m) és szervokormánya lehetővé teszi az könnyed parkolást.

A Peugeot 206 nyolcféle motorral rendelhető. Benzines változatban hatféle motorizáció választható: 1.1 literes (60 lóerő), 1.4 literes (75 és 90 lóerő), 1.6 literes (110 lóerő), valamint egy kifejezetten sportos 1997 cm3-es 138 lóerős motor a Gti változathoz. A motorkínálat csúcsát a 2.0 literes benzines RC jelenti. Az 1.4 literes 75 lóerős változat 4 fokozatú Tiptronic automata sebességváltóval is rendelhető. A "magas nyomású" közvetlen befecskendezésű 1398 cm3 (68 lóerő) és 1560 cm3 (110 LE) HDi motorok kiváló menetteljesítményüket igen alacsony fogyasztás mellett érik el.

Az igen széles nyomtávok eredményeképp az autó útfekvése tökéletes. Blokkolásgátló (ABS), vészfékrásegítés és Elektronikus Stabiliás Program gondoskodik a vezetés biztonságáról. A masszív, programozottan deformálódó karosszéria eredményesen nyeli el az esetleges ütközési energiát. Az utasok védelméről kiviteltől függően vezető- és az utasoldali légzsák, valamint oldal- és függöny légzsák gondoskodnak.