Letölthető katalógus:

Színválasztó

Vonalvezetése hasonlóan szemet gyönyörködtető, a 307 Break karosszériája szinte megegyezik a 307 SW-vel, a panoráma üvegtető, a krómozott kilincsek és tetősínek és a sötétített hátsó szélvédő kivételével.

Az öt személyes 307 Break ideális a nagy családok számára. Alaphelyzetben 594 literes csomagtere a hátsó üléspad ledöntésével több mint 2000 literesre növelhető. Alapfelszereltség a csomagtérháló. A Break nagyméretű kesztyűtartót kínál, amely klímaberendezés esetén hűthető. A hátsó ülés mögött nagyméretű, 19 literes tárolórekesz a kisebb tárgyak elhelyezését szolgálja, ezen kívül az utastérben számtalan rakodóhely, zseb és fiók áll rendelkezésre.

A 307 kiemelkedő komfortot kínál, fedélzetén kényelmesen utazhatnak még az 1,90 m magasak is. A nagyvonalúan méretezett első ülések kényelmet és biztonságot nyújtanak, a tágas lábtérnek és a megnövelt tetőmagasságnak köszönhetően a hátul ülők is kényelmesen utazhatnak. A hővisszaverő szélvédő megvédi az utasteret a felmelegedéstől, a légkondicionált változatokban pedig még a kesztyűtartó is hűthető. A 307 hangszigetelését rendkívüli gondossággal tervezték meg: az utastér akusztikai komfortját az optimalizált motorfelfüggesztés, a hangszigetelő anyagok, a zajok és vibrációk csökkentésével érték el. A vezetést támogató rendszerek közül a multiplex hálózat az Intelligens kiszolgálóegységhez csatlakozik, amely összegyűjti és kezeli az autó működésére vonatkozó összes információt a motor, a futómű, váltómű, a kényelmi felszereltségek, az aktív és a passzív biztonság tekintetében. A kormányról vezérelhető fedélzeti számítógép kijelzi a pillanatnyi és az átlagfogyasztást, a hatótávolságot, az átlagsebességet és a megtett távolságot. Minden 307 modellben a szériafelszereltséghez tartozik az Intelligens karbantartásjelző, valamint a sebesség és a kormányra gyakorolt erő függvényében változó rásegítéső kormánymű, amely megkönnyíti a parkolást, és pontosabb irányítást tesz lehetővé gyorsításkor.

307 Break háromféle motorral rendelhető: 1,4 literes benzinessel, amely a gazdaságosság mellett kellő dinamizmust biztosít, 1,6 literes benzinessel, amely 110 lóerejével igen erőteljesen mozgatja az autót és a 90 lóerős HDi motorral, amely dinamizmusa mellett csendes járásának és takarékos üzemmódjának köszönheti népszerűségét.

A 307 Break a biztonság tekintetében is kiemelkedő tulajdonságokkal bír. Baleset esetén a szériafelszereltségként kínált vezető- és utasoldali légzsákok (valamint a Presence felszereltségi szinten függönylégzsákok) védik meg az utasok testi épségét. Szintén szériafelszereltség az első ülésekhez tartozó aktív üléstámla és aktív lábtámasz, a blokkolásgátló, a vészfékrásegítés és a vészfékezéskor automatikusan bekapcsolódó vészvillogó is.