Letölthető katalógus:

Megbízhatóságának, biztonságának, kiemelkedő teher- és munkabírásának köszönhetően az Expert igazi szállítási szakértő. Az Expertet két változatban, zárt és körablakos formában kínáljuk. A széles oldalajtók nagyobb méretű rakományok esetén nélkülözhetetlenek, a körablakos változatnál a szériafelszereltségként kínált jobb oldali üvegezett tolóajtó mellé pedig bal oldali üvegezett tolóajtó is rendelhető opcióként. A 180 fokban nyíló hátsó ajtókat a kitámasztó rendszer 90 fokban rögzíti, míg a sima felületű padló és az alacsony rakodóküszöb megkíméli Önt a felesleges fáradtságtól. És mivel a külcsín is fontos, tervezőink gondoskodtak arról, hogy a letisztult, korszerű forma és a divatos színválaszték elegánssá tegye az autót.

A lágy vonalvezetésű, modern műszerfal, a könnyedén elérhető kezelőszervek és a felhasznált anyagok elsőrangú minőségének köszönhetően az Expert 3 személyes utasfülkéje a személyautók hangulatát és kényelmét idézi. Kompakt mérete ellenére könnyen pakolható, tágas rakodóteret és jelentős terhelhetőséget biztosít. Hasznos terhelése 815 vagy 900 kg, hasznos térfogata 4 m3.

Az Expert barátságos és kényelmes vezetői környezetét méltán hasonlítják a személyautókéhoz. Nagyvonalú alapfelszereltségének része többek között a könnyedén forgatható, négyküllős szervokormány, a magasságában állítható kormány és a HDi motoros változatban az állítható magasságú vezetőülés. A kényelmet tovább fokozza az opcióként rendelhető elektromos ablakemelő, elektromosan állítható külső visszapillantó tükör és a kormányról vezérelhető Peugeot audio rendszer.

Az Expert a 1,9-es szívó-dízel mellett 95 és 110 LE-s HDi motorral kapható. A kiváló fogyasztású, dinamikus motorok nyomatéka már alacsony fordulatszámnál is nagy. A Magyarországon forgalomba helyezett tehergépkocsi változatok külső jellemzői a hatályos jogszabályoknak megfelelően változhatnak.

Az Expert egyterű karosszériája a szélsőséges ellenállási teszteken is jelesre vizsgázott. Útfekvése minden körülmények között jó stabilitást és tapadást biztosít, és a független felfüggesztésű első és hátsó futómővek az útfekvés és a kényelem szempontjából kiemelkedő dinamikai tulajdonságokkal ruházzák fel a terheléstől függetlenül. A fékrendszer nagy pontossággal reagál: elöl a hűtött tárcsafékek, hátul pedig az automatikus kopásutánállító dobfék gondoskodik a biztonságról. Opcióként valamennyi változathoz rendelhető ABS.

Az Expert programozott deformálódású első felépítésével és ütközésállóra tervezett merev utasterével az utasok iránti felelősségérzetét fejezi ki. A vezetőoldali légzsák valamennyi változatnál szériafelszereltség.