Letölthető katalógus:

Színválasztó

Külső
A 407 Coupé az erő és elegancia szimbóluma, a Peugeot Coupé modellek történetének legújabb darabja. A Peugeot Designközpont által megalkotott 407 Coupé dinamikus és kifejező vonalai első pillantásra hatnak érzelmeinkre és hatalmukba kerítik érzékeinket. Sportos körvonala és ragadozó tekintete azonnali kipróbálásra csábítanak.

Belső
A külső vonalak dinamizmusa a belső stílust is meghatározza. A 407 Coupé belső stílusa a térérzet és világosság jegyében lett kialakítva. A négy valós hely minden utas számára tökéletes utazási körülményeket kínál.

Egyetlen pillantás elég, s magával ragad a vágy, hogy beülhessünk és kipróbálassuk végre !

Teljesítmény

A versenysportok világából átvett kettős háromszög lengőkarral ellátott első felfüggesztés nagyfokú vezetési kényelmet biztosít. A hátsó, többlengőkaros integrált hidraulikus lengéscsillapítókkal ellátott felfüggesztés még a legélesebb kanyarokban is tökéletes stabilitást garantál.

A motorizációtól függően kétféle, hidraulikus és elektrohidraulikus változó rásegítésű szervokormányok magasfokú precizitást garantálnak, figyelembe veszik a menetsebességet és a kormánykerék elfordításának gyorsaságát is. A 407 Coupé felfüggesztését alkotó specifikus lengéscsillapítók, rugók és stabilizátorok kivételes menettulajdonságokat biztosítanak. A V6-os erőforrással szerelt változatok AMVAR változó lengéscsillapítási rendszerrel vannak ellátva.

Motorizációk

Minden változathoz hatfokozatú sebességváltót kínálunk.

V6 diesel : 2.7 l HDi 24 szelepes, 204 lóerős, részecskeszűrővel ellátott erőforrás.
Utolsó generációs hathengeres bi-Turbo diesel motor. Maximális nyomatéka 440 Nm, 6 fokozatú automata sebességváltóval rendelhető.

V6 benzines : 3.0 l, 24 szelepes 211 lóerős erőforrás. A motor változó szelepvezérléssel, és kettős üzemmódú aktív kipufogódobbal szerelt kipufogórendszerrel van ellátva. Ez egyrészt kellemesebb akusztikát, másrészt, minden fordulatszámon tökéletesebb nyomatékot és teljesítményt garantál. Manuális és automata sebességváltókkal is rendelhető.

2.2 l 16 szelepes, 163 lóerős benzines erőforrás
Ez a motorizáció igazán dinamikus vezetési élményt garantál. Változó szívásvezérlésének (VTC) köszönhetően 2000-től 5000 fordulat/percig rendelkezésre áll a nyomatékmaximum 92 százaléka.

Sebességváltók

Az AM6 a világ első 6 sebességes, keresztirányú automata sebességváltója, amely nagy nyomatékot bír el (450 Nm-ig). Az AM6 a legmodernebb technológiai megoldásokat alkalmazza:
- teljesen elektronikus vezérlés, alkalmazkodás a vezetési stílushoz és az útviszonyokhoz,
- Tiptronic System Porsche rendszerű, 6 sebességes szekvenciális vezérlés.

A 6 sebességes manuális sebességváltó legfőbb jellemzői :
- erő az induláskor,
- meglepő dinamizmus a középső fokozatokban,
- alacsony zajszint,
- és jelentősen mérsékelt fogyasztás és károsanyag-kibocsátás.

Technológia

A 407 Coupé kipróbálása egyedi élmények sora : luxus szintű kényelem egy hihetetlenül dinamikus autóban. Mindent a vezető és utasai utazási élményének szolgálatában!

A szériaként biztosított kétfunkciós Xenon fényszórók hatékony és kellemes világítást garantálnak. A kanyarfényszóró, mely változattól függően széria vagy opció, még nagyobb kényelmet biztosít.
A tolatást segítendő, a 407 Coupé a hátsó lökhárítóban szériaként, az elsőben opcióként tartalmaz ultrahangos érzékelőket, melyek érzékelik a közelben lévő akadályokat, akkor is, ha azok kívül esnek az Ön látókörén. A maximális vezetési kényelmet segítendő, a 407 Coupé szériaként tempomattal és sebességhatárolóval van ellátva.

A 407 Coupé, 330 mm x 30 mm első hűtött tárcsafékei, és 290 mm x 12 mm hátsó tárcsafékei magasszintű fékrendszerről tanúskodnak.
Az ESP, a minőségi felfüggesztés, és a tökéletesen merev karosszéria, mind-mind hozzájárulnak a 407 Coupé példaértékű úttartásának megteremtéséhez.

Az utasok biztonsága kiemelt figyelmet kapott a 407 Coupé tervezésénél :
frontális védelmi rendszer, megerősített oldalvédelem, 7 légzsák, első biztonsági övek pirotechnikai övfeszítőkkel, 3 Isofix rögzítési pont a hátsó üléseken...
a 407 Coupé optimális biztonságot nyújt a fedélzetén utazóknak.

A 407 Coupé magas szintű feltörés és lopás elleni biztonságot is garantál :
biztonsági zárak, többrétegű oldalüvegek, szuperretesz, kormányzár, kerékzár, csomagtartó-védelem... minden részletét a külső agresszió elleni védelem jegyében gondolták végig.
Opcióként riasztóberendezés is rendelhető.